Окръжният съд в Кюстендил даде ход на разпоредителното заседание и насрочи делото, известно

...
Окръжният съд в Кюстендил даде ход на разпоредителното заседание и насрочи делото, известно
Коментари Харесай

Съдът даде ход на делото, известно като Дупнишка популярна каса“

Окръжният съд в Кюстендил даде ход на разпоредителното заседание и насрочи делото, известно като  " Дупнишка известна каса ", за разглеждане по общия ред, оповестиха от пресцентъра на съда.

Съдът остави без почитание настояванията на отбраната на подсъдимата Ивона Близнакова за прекъсване на наказателното произвеждане, за преустановяване на правосъдното производство и връщане на обвинителния акт на прокуратурата за в допълнение следствие. Определението в частта, в която съдът отхвърля преустановяване на правосъдното произвеждане и вземането на мярка за неотклонение на обвинената, предстои на обжалване и протестиране пред САС в 7- дневен период. 
 
Окръжният съд остави без уважение молбите от потърпевши за конституиране като цивилен ищци.  Първото съвещание по делото е планувано за 12 март.

Делото е образувано в Кюстендилския областен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който против подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три закононарушения. Те са за породени другиму обилни вреди посредством осъществяване на банкови покупко-продажби, за " изпиране на пари ", като имуществото е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък, и за отбягване определяне или заплащане на данъчни отговорности. Предвидените санкции за тези закононарушения са санкции до 30 хиляди лв., конфискация на част или цялото имущество, както и отнемане от независимост до 15 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР